Melek Nedir?

Melek Nedir?

Melek çoğu dinde bilinen ve inanılan semavi varlıklar için kullanılan bir kelimedir. Meleklerin asli görevleri Allah’a hizmet ve ibadet etmektir. Meleklere inancın bulunduğu her dinde melek kavramına farklı bir bakış açısı vardır. Her dinde farklı bir bakış açısı olduğu gibi meleklerle yaşamak konusunda da her inancın bakışı açısı farklıdır.

İslamda melekler yeme içme alışkanlığı olmayan, dişilik ve erkeklik kavramı olmayan, gözle görülemeyen, günah işlemeyen ve uyumayan nurdan yaratılmış varlıklar olarak tanımlanmıştır. Allah’a ibadet etmek ve Allah’ı bütün eksikliklerden tespih ve tenzih etmek asli görevleridir.

Meleklere inanmak imanın gereklerinden biridir. Allah tarafından yaratılan Melek bizim gibi bir vücudu olmadığı için görülmesi mümkün olmayan nurdan yaratılmış bir varlıktır. Kur’an’da meleklere imanın farz olduğunu açıkça belirtilmektedir. Bunu belirten ayetlerden birinde;

“O Peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü’minler de. (Onlardan) her biri, Allah’a, O’nun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandı”

Melek Allah’ın yardım eden eli anlamına gelmektedir. Melekler bizler ile yaradan arasında mesaj taşıyan ruhani ışık varlıklardır. Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren bizim yanımızdalar. Her bir birey Allah’ın bir parçası olarak ilahi bir kıvılcıma sahiptir.

Umarım yazımızda melek nedir sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Bir sonraki yazımda meleklerin özellikleri nelerdir hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Meleklerin özellikleri nelerdir yazımı da keyifle okumanız dileklerimle…