Ho’oponopono Tekniği Nasıl Uygulanır?

Öncelikle Ho’oponopono tekniği ni bulan kişiden bahsedelim. Bu kişi Dr. Hew Len, görevli olduğu hapishanedeki kişilerin dosyalarını okuyunca, tüm bu karşılaştığı ağır vakaların özünde kendisinin de sorumluluğu olduğunu düşünerek bu yöntemi uyguluyor. Önce tüm sorumluluğu üzerine alarak işe başlıyor.

Bir süre sonra psikolojik rahatsızlıkları olan ve oradaki tüm görevlileri delirten hastalar iyileşmeye ve artık oradan ayrılacak hale gelmeye başlıyor.

Yaşadığımız iyi kötü her şeyi biz kendimiz çekiyoruz yaşamlarımıza. bilinçaltı korkularımız, düşünce ve inançlarımız bunu tetikliyor. Dolayısıyla biz tüm bu düşüncelerden önce kendimizi arındırırsak, çevremiz de arınmış oluyor. Yani bu yöntem hem özrü kabul etme, hem af dileme, hem şükran (teşekkür) hem de sevgi barındırıyor. Ho’oponopono ile sen arındıkça, sana üzüntü yaşatan olay da temizleniyor.

Joe Vitale’nin kitabı Zero Limit’te detaylıca anlatılan bu sıra dışı Ho’oponopono tekniğinin özü:

“Sorumluluğu almak.”

Kendimizi Olduğumuz Gibi Kabul Ediyoruz.Kendimizi, hatalarımız ve doğrularımızla birlikte kabullenmeyi, sorumluluk almayı öğreniyoruz ve kendimizi affediyoruz.

Tekniğin kullanımı ise çok basit, sadece 4 cümle tekniği uygulamak için yeterli

Özür dilerim,

Lütfen beni affet,

Teşekkür ederim,

Seni seviyorum.

Sadece kadın erkek ilişkilerinde değil, tüm ilişkilerde kullanılabilen bir teknik.Yüklerini salıvermek istediğiniz her olayı, özelliğinizi, hatayı, pişmanlığı bir bütün olarak düşünebilirsiniz, ya da her biri için tek tek bu 4 cümlelik çalışmayı yapabilirsiniz. Ho’oponopono tekniği ile herşey bu kadar basit.

Umarım yazımızda Ho’oponopono tekniği nasıl uygulanır sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Bir önceki yazımda Ho’oponopono tekniği nedir konusunda sizlere bilgi vermiştim. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…