Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz Nasıl Yapılır?

Hipnoz birisini veya bir grubu söz, telkin, bakış ve benzeri yollarla bir süreliğine etki altına almaktır. Hipnoz teknikleri kullanarak tedavi olacak kişinin dikkati belli bölgelere toplanır. Hipnoz yöntemleri ile bilinçaltı aktif hale getirilir. Hipnoterapi hipnoz ile tedavi demektir. Hipnoz yapabilmek için hipnoz eğitimi almış olmak ve hipnoz yapma alanında uzmanlaşmış olmak gerekir.

Hipnozda önemli olan 3 aşama vardır. Bunlar;

Bakış aşaması hipnoterapistin bilinçaltı durumunu oluşturabilmesi için tedavi olacak kişide kullandığı yöntemlerdendir. Bakış aşamasında gözlerde oluşan manyetik etkiler kontrol edilmektedir. Bununla birlikte manyetik etkiler sürekli ve düzenli devam etmektedir.

Söz aşamasında hipnoterapist tedavi olacak kişinin aklına yerleştirmek istediği düşünceleri söyler. Bu herhangi bir olay veya olgu olabilir. Bu aşamada esas olan hipnoterapistin tedavi olacak kişiye söyleyeceği kelimelerin doğru seçilip seçilmediğidir.

Düşünce aşamasında tedavi olacak kişi istenilen duruma doğru getirilmektedir. Bu durumun tedavi olacak kişiler tarafından istenilmesi sağlanmaktadır. Düşünce aşamasında en önemli şey konsantrasyondur.

Bununla birlikte başarılı bir hipnoz için aşağıdaki adımlarda çok önemlidir.

1- Hipnoz ortamı: Öncelikle hipnoz olacak kişiye uygun bir ortama oluşturun. Işık az olmalı, normal sıcaklıkta bir oda olmalı. Sessiz bir ortam olması daha faydalı olur ama olmasa da olur.

2- Kişinin odaklanması: Hipnoz tedavisi olacak kişinin dikkati bir noktaya toplanmalıdır. Bunun için en klasik yöntem sarkaç yöntemidir. Hipnoz olacak kişinin gözlerinin önünde sallanmalıdır. Ancak ne çok hızlı ne de çok yavaş sallanmalıdır.

3- Kişinin rızasının alınması: Hipnoz ile tedavi olacak kişinin rızasının alınması çok önemlidir. Rızasının olup olmadığının birkaç defa sorulması daha faydalı olacaktır.

4- Hipnoza giriş: Kişinin rızası alındıktan ve kişinin odaklanması sağlandıktan sonra yavaş yavaş telkinlere geçilmelidir. Telkin verirken otoriter konuşma çok önemlidir. Telkinde kullanacağınız kelimeler ciddi ve yavaş söylenmelidir.

Umarım yazımızda hipnoz nasıl yapılır sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Bir önceki yazımda hipnoz nedir konusunda sizlere bilgi vermiştim. Bir sonraki yazımda hipnoterapi nedir hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Hipnoterapi nedir yazımı da keyifle okumanız dileklerimle…