Ho’oponopono Nasıl Uygulanır?

Ho’oponopono Nasıl Uygulanır?

Dr. Ihaleakala Hew Len ve Joe Vitale Ho’oponopono’yu dünyaya tanıtan kişilerdir. Ho’oponopono tekniği ile kendimizle ve evrendeki her varlıkla uyum içerisinde yaşayabiliriz. Ho’oponopono yöntemi tüm bilinen ve bilinmeyen negatif enerjileri, pozitif olanla değiştirir ve sizi arındırır. Ho’oponopono eğitimi ile tüm sorumluluğu üzerimize almayı öğreniriz. Ho’oponopono çalışması ile kendimizi arındırırız. Ho’oponopono Hawaii kökenli etkisi yüksek olan bir meditasyon tekniğidir. Bu meditasyon tekniği 4 basit cümle üzerine kuruludur.

Yaşadığımız kötü ve iyi her olayı kendimize biz çekiyoruz. Korkularımız, bilinçaltımız, inançlarımız ve düşüncelerimiz bunu tetikliyor. Doğal olarak tüm bu fikirlerden kendimizi arındırırsak, etrafımızı da arındırmış oluyoruz. Bu yöntem içerisinde özür dilemeyi, af dilemeyi, teşekkür etmeyi ve sevgiyi barındırıyor. Ho’oponopono sayesinde siz arındıkça, size üzüntü yaşatan olaylarda temizlenir.

Joe Vitale’nin kaleme aldığı Zero Limit isimli kitapta Ho’oponopono tekniği detaylıca anlatılmaktadır. Buna göre bu yöntemin ana konusu “sorumluluğu almak”tır. Kendimizi olduğumuz gibi kabul ederek işe başlıyoruz. Doğrularımız ve hatalarımızla kendimizi kabullenmeyi ve sorumluluk almayı öğreniyoruz. Sonuç olarak kendimizi affediyoruz.

Ho’oponopono yöntemi uygulamak için sadece 4 cümle yeterlidir. Bunlar;

Özür dilerim.

Lütfen beni affet.

Teşekkür ederim.

Seni seviyorum.

Bu yöntemi kadın erkek ilişkilerinde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte diğer tüm ilişkilerde de kullanılabilmektedir. Ağırlığından kurtulmak istediğiniz her olay, her hata veya her pişmanlıktanbu 4 cümlelik çalışma ile kurtulabilirsiniz. Ho’oponopono tekniği ile çözüm çok basittir.

Umarım yazımızda Ho’oponopono nasıl uygulanır sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Bir önceki yazımda Ho’oponopono nedir konusunda sizlere bilgi vermiştim. Bir sonraki yazımda Ho’oponopono tekniği nedir hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Ho’oponopono tekniği nedir yazımı da keyifle okumanız dileklerimle…